Λουκέτο σε ΙΕΚ Τυφλών στη Θεσσαλονίκη

Λουκέτο σε ΙΕΚ Τυφλών στη Θεσσαλονίκη

Αρ. Πρωτ 22992/20.09.2011   

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων


Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για ακόμη μια φορά αποδεικνύει το πραγματικό «κοινωνικό» της πρόσωπο, προχωρώντας σε μια πρωτοφανή ενέργεια. Απαξιώνει πλήρως τους συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα όρασης, βάζοντας λουκέτο στο ΙΕΚ Τυφλών «Τειρεσίας». Συγκεκριμένα, το αρμόδιο Υπουργείο δεν ενέκρινε για τη φετινή χρονιά τα κονδύλια λειτουργίας του ΙΕΚ, το οποίο καταρτίζει τυφλούς τηλεφωνητές. Η απόφασή του Υπουργείου Παιδείας συνεπάγεται επαγγελματικό αδιέξοδο και μάλιστα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και στην κρίση, που βιώνει η χώρα μας. Εκατοντάδες νέοι με απώλεια όρασης στη Βόρεια Ελλάδα, θα βρεθούν σε αδιέξοδο.

Η κίνηση αυτή του αρμόδιου Υπουργείου και η πρωτοφανής απόφασή του, αποτελεί απάνθρωπη πράξη και δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού σε μια κατηγορία συνανθρώπων μας, που αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα όρασης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το επάγγελμα του τηλεφωνητή αποτελεί διέξοδο και μονόδρομο για την επαγγελματική αποκατάσταση τυφλών ατόμων και ατόμων με προβλήματα όρασης στη χώρα μας. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την αναλγησία της και την αδιαφορία, βάζοντας στο περιθώριο τα συγκεκριμένα άτομα. Οφείλει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να ανακαλέσει την απόφασή του και να εγκρίνει το σχετικό κονδύλι για την επαναλειτουργία του ΙΕΚ «Τειρεσίας» στη Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να αναθεωρήσει την απόφασή της και να εγκρίνει άμεσα το κονδύλι για την επαναλειτουργία του ΙΕΚ «Τειρεσίας» στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί τη μόνη επαγγελματική διέξοδο για συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης;

Απάντηση Υπουργείου